Selecteer een pagina

Wil je oliën innemen, dan wil je dat deze van de zuiverste kwaliteit zijn en goed gekeurd voor inname. Maar hoe gezond, zuiver en puur een product ook mag zijn, teveel van iets goeds, is toch een slechte zaak. Teveel essentiële olie kan negatieve bijwerkingen hebben. Zeker wanneer het op intern gebruik aan komt. Zo kan een teveel aan zuiver drinkwater, iets wat we dagelijks nodig hebben om gezond te kunnen leven, tot watervergiftiging leiden.Veiligheid is een belangrijk iets bij Young Living. Lees daarom altijd goed de instructies op de labels hoe je essentiële oliën veilig kunt gebruiken. 

 

Niet elke olie is geschikt om in te nemen.
Essentiële oliën staan in principe geregistreerd als cosmetica, dus bedoeld om aan te brengen op de huid of voor inhalatie. Ook daarvoor wil je alleen de puurste gebruiken. Het komt tenslotte toch ook in je lichaam. Op de huid aangebracht duurt het 22 seconde voordat het door de lagen heen is, na 2 minuten zit het in je bloedbaan en na 22 minuten door je hele lichaam heen. Met inhalatie gaat het zelfs nog sneller, dan kan het al na 3 seconde invloed hebben op je organen en emoties. Deze flesjes zijn bij Young Living te herkennen aan het gekleurde label. Hier staat dan ook op het label dat ze niet geschikt zijn voor inname. Cosmetica eet je nl. niet op.

   

Om duidelijk te maken welke oliën geschikt èn goedgekeurd zijn voor inname, en dus als voedingssupplement verkocht mogen worden, heeft Young Living flesjes met een wit label op de markt gebracht. Zo is in één oogopslag te zien welke olie veilig is voor in je water, recept of capsule.
In Europa hebben deze oliën de naam Plus olie gekregen. Op het etiket staat er ook een + op het label. In Amerika heten ze anders, namelijk Vitality.
De reden dat er verschillende namen zijn, is dat de Europese wetgeving niet automatisch oliën voor intern gebruik goedkeurt, die op de Amerikaanse markt als voedingssupplement verkocht mogen worden. In Europa zijn er daardoor minder oliën goedgekeurd voor inname. Er bestaan momenteel 42 Vitality oliën, en ‘slechts’ 16 Plus oliën. Hieronder en greep uit de Europese collectie.

          

Er zit trouwens geen enkel verschil in puurheid, kwaliteit, samenstelling of wat dan ook tussen de oliën geschikt voor intern gebruik (de witte labels) en de cosmetische variant (de gekleurde labels). Er zit exact dezelfde olie in. Het is puur om te laten zien welke oliën, in jouw regio, geregistreerd staan als voedingssupplement.

Gebruik deze oliën om je fit en vitaal te voelen door bijvoorbeeld een druppel in je water te doen of gebruik een tandenstoker gedrenkt in olie om je gerecht te spijzen. Tegelijkertijd lekker èn gezond. Zeker met dit warme weer kunnen we wel extra energie en ondersteuning voor onze weerstand gebruiken.
Wil je een olie gebruiken die je niet lekker of gewoon te heftig vindt om zo te gebruiken, neem ze dan met een capsule in.

Anneloes Mulder, YL# 1782229