Selecteer een pagina

Zaterdag 12 mei 2018 is Gary Young, oprichter van Young Living Essential Oils, op een leeftijd van 68 jaar overleden ten gevolge van complicaties die volgden op een serie beroertes. Young living gaat verder met zijn weduwe Mary Young aan het hoofd en Jared Turner als directeur operationele zaken. Zij zullen zijn visie en passie voor de mooie zuivere etherische oliën voortzetten om de wens van Gary, ‘Om elk huishouden over de wereld van etherische oliën te voorzien’, voortzetten.

Vrijdag 18 mei wordt om 13.00 plaatselijke tijd een herdenkingsdienst gehouden op zijn geliefde Whispering Springs Lavender Farm in Mona, Utah. Deze dienst is in Nederland om 21.00 te volgen via een livestream op je computer, maar ook iOS of Android tablet of telefoon. De link naar de livestream is:  https://livestream.com/accoun…/1663248/events/8208808/player

Het verzoek is om daar waar jij dan bent een zaadje te planten in nagedachtenis van Gary.

De begrafenis zelf zal zaterdag in besloten kring plaatsvinden.

Omdat Gary Young een bijzondere man was wil ik in deze blog graag iets meer vertellen over hem. Gelukkig heb ik hem zelf mogen ontmoeten en een paar van zijn zeer inspirerende betogen en verhalen aan mogen horen, maar persoonlijk heb ik hem niet gekend. Daarom gebruik ik hieronder de tekst die Young Living zelf naar buiten gebracht heeft over hem. Zij  hebben het verwoord zoals ik zelf ervaren heb en ik zou hem zelf niet beter hebben kunnen omschrijven.

D. Gary Young: een inspirerende leider en mentor

Gary was niet alleen een levenslange student met een interesse voor gezondheid, natuur, technologie en vele andere onderwerpen; hij was ook een enthousiaste leraar. Hij was vaak bezig met het onderwijzen van anderen – van individuen tot duizenden mensen tegelijk – en praatte graag over de onderwerpen die hij bestudeerde. Gary had een passie voor etherische oliën en wilde deze passie graag delen met de rest van de wereld. Dat betekende ook dat hij een passie had voor het delen van zijn kennis met mensen die zijn visie deelden. Het zorgvuldig geselecteerde management van Young Living bestaat uit mensen die, net als Gary, het beste uit de natuur willen delen met anderen en de wereld kennis willen laten maken met pure etherische oliën. Deze toegewijde personen zijn niet alleen experts in hun vakgebied, maar ze delen Gary’s visie en zijn persoonlijk door Gary begeleid zodat zijn werk ook in de toekomst voortleeft.

Gary de pionier

Gary Young ging op zoek naar de waarheid en volgde een pad dat hem uiteindelijk naar deze waarheid bracht. Hij had het niet graag over de avonturen van anderen. Hij wilde het zelf ontdekken en weten. Hij had het liever over zijn eigen ervaringen, onderzoeken en ontdekkingen. Zijn vastberadenheid bracht hem naar Shabwa, het oude huis van koningin Sheba, verborgen in het “verboden gebied” van Jemen; naar het onbekende land van frereana wierook in Somalië; naar de toppen van het Al-Hasik gebergte in Oman; naar de diepe jungle van het Amazonewoud; naar Sri Lanka om de ongrijpbare blauwe lotus te vinden en naar veel andere onbekende plaatsen om de verborgen geheimen van etherische oliën te ontdekken.

 

Gary gaf toe veel fouten gemaakt te hebben, maar deze fouten hebben hem veel geleerd over het leven, wat werkt en wat niet. Hij werd soms misleid en bedrogen bij het helpen van anderen. Dit leerde hem meer begrip te hebben en misschien ook wel toleranter te zijn. Hij leefde op het randje en had veel pijn. Dit gaf hem uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Hij verkende het onbekende in zijn zoektocht naar de waarheid. Dit gaf hem moed en zorgde voor dankbaarheid. Hij was een open boek over zijn avonturen en deelde zijn ontdekkingen maar al te graag met iedereen die wilde luisteren en profiteren van zijn kennis en ervaring. We zijn blij dat er foto’s zijn van Gary’s leven in het boek van Mary Young, D. Gary Young, the World Leader in Essential Oils. (een echte aanrader!)

Gary groeide op op een boerderij en met natuurlijke producten en dat gaf hem een voorsprong in het leven. Hij besteedde 34 jaar aan het onderzoek naar en ontdekking van etherische oliën en hun voordelen. 29 jaar lang leerde hij hoe oliën gecombineerd kunnen worden voor nog meer gezondheidsvoordelen en hoe ze gebruikt kunnen worden in voedingssupplementen.

Daarnaast besteedde hij meer dan 30 jaar aan het kweken van aromatische planten, het leren over distillatie en analytische evaluatie en bezocht hij afgelegen plekken in zijn onderzoek naar etherische oliën. Hij ontwierp en bouwde acht grote distilleerderijen over de hele wereld en er zijn er nog meer in de planning. Geen ander bedrijf heeft zo een rijke geschiedenis aan onderzoek naar en ontwikkeling van etherische oliën als het bedrijf van D. Gary Young; Young Living Essential Oils.

D. Gary Young was een heuse pionier op het gebied van onderzoek naar etherische oliën, hij was een uitvinder van apparatuur, ontwikkelaar van processen, wetenschapper en samensteller, leraar en leider – en hij heeft miljoenen mensen in talloze landen geholpen. Hij was een man met veel menselijk inzicht, begrip en een grote kennis van etherische oliën.

D. Gary Young heeft met zijn ervaring van ruim 30 jaar in het kweken van gewassen voor oliën, het ontwerpen, bouwen en runnen van distilleerderijen over de hele wereld de titel “Wereldleider in etherische oliën” zeer zeker verdiend.

 

Ik wens Mary, Jacob en Josef, zijn vrienden en iedereen die door hem geraakt is, sterkte toe in het verwerken van dit groot verlies.

Wil je meer lezen over Gary Young? Kijk dan eens op: www.dgaryyoung.com