Selecteer een pagina
 1. Wat is dat nu? Deze blogs zouden toch over fit en vitaal gaan? Ga ik schrijven over een schoonmaakproduct! Tja, wat zal ik zeggen. Ik ben beslist geen Miep Kraak en schoonmaken staat zeker niet in mijn lijstje van leuke dingen doen. Maar met dit schoonmaakmiddel is het echt een stuk leuker geworden! Niet alleen is dit middel puur plantaardig en daardoor veilig voor kinderen, huisdieren èn het milieu, maar het is zó samengesteld dat het ook nog bijdraagt aan jouw gezondheid en dat van iedereen in huis. Niet alleen omdat je een schadelijk chemisch middel niet gebruikt, maar ook omdat Thieves je immuunsysteem een boost geeft terwijl je het inademt! Het heeft een frisse geur van de essentiële oliën Thieves en Lemon. Daarnaast is het zo veelzijdig dat ik geen ander product meer in mijn keukenkastje heb staan. Ik maak hiermee echt alles schoon. Zichtbaar èn onzichtbaar vuil.

Heb je dan ècht niets anders meer nodig? De enige producten die ik samen met de Thieves Household Cleaner (Thieves HHC) gebruik zijn:

 • Gedemineraliseerd water, dit vind ik fijner werken, maar je kan ook gewoon kraanwater gebruiken. Gedemineraliseerd water is te koop bij de meeste drogisten.
 • Baking Soda (ook bekend als zuiveringszout of natriumbicarbonaat), dit is gewoon bij de supermarkt of online te koop
 • Witte biologische natuur azijn, ook deze is overal te koop
 • Lemon essential oil, uiteraard gebruik ik die van Young Living
 • Eventueel een extra essentiële olie van Young Living welke je lekker vindt ruiken voor extra geur. Dit kan bijvoorbeeld Citrus Fresh zijn, of Orange, Grapefruit, Eucalyptus, Pine. Net waar je zin in hebt en complementeert met de geur van Thieves.

Ik gebruik het liefste een spray. Ik heb er meerdere staan met verschillende verdunningen van de Thieves HHC. De lege Thieves HHC flessen zelf zijn hier perfect voor, je hebt dan alleen een spray kop voor nodig. Deze verkoop ik zelf via mijn webshop. Anders heb ik ook lege PET flessen van 500 ml.

Om je te laten zien dat je er echt je gehele huis van voor naar achter, van boven tot onder en zelfs buiten mee kan schoonmaken, geef ik hieronder 20 voorbeelden aan.

DE BADKAMER

1. TOILET

Om de binnenkant van uw toilet schoon te maken, meng ½ kopje (125 gram) baking soda en ½ dopje van de Thieves HHC. Strooi dit over de toiletborstel. Reinig de  binnenkant van de toiletpot en laat het een paar minuten zitten voordat je doortrekt.

 1. TEGELS EN VOEGEN

Neem een sprayfles van een halve liter en vul deze met (gedemineraliseerd) water en twee dopjes van de Thieves HHC. Spray de tegels en voegen in en laat even zitten. Gebruik een kleine borstel om de hardnekkige vlekken weg te poetsen. Spoel na.

 1. TEGEN KALK

Neem een sprayfles van een halve liter en vul deze met (gedemineraliseerd) water,  een dopje van de Thieves HHC en een eetlepel azijn. Spray de kranen en andere oppervlakte waar kalkvlekken zitten in en laat even zitten. Gebruik een kleine borstel om de hardnekkige vlekken weg te poetsen. Spoel na.

 1. SPIEGELS.

Neem een sprayfles van een halve liter en vul deze met (gedemineraliseerd) water, een ½ dopje van de Thieves HHC, 2-3 druppels Lemon essential oil en evt. een theelepel azijn. Spray op de spiegel en poets droog met een schone droge doek.

 

DE KEUKEN

 1. KOELKAST

Verwijder alle items uit de koelkast. Neem een sprayfles van een halve liter en vul deze met (gedemineraliseerd) water, een dopje van de Thieves HHC. Spray de buitenkant en neem af met een schone droge doek. Nu is de binnenkant aan de beurt met inbegrip van planken, lades, deuren, ijs trays enz.. Thieves HHC is veilig, dus hoeft de binnenkant van de koelkast niet na gespoeld te worden met water.

 1. KEUKEN APPARATUUR

Meng 2 doppen Thieves HHC met 500 ml (gedemineraliseerd) water en neem alle apparatuur af.

 1. OVEN

Is je oven echt vies aan de binnenkant, dan is dit een wondermiddel. Maak van Baking Soda,  Thieves HHC en een theelepel azijn een papje. Voeg eventueel voor een extra frisse geur 2 druppels Lemon essential oil toe. Smeer dit aan de binnenkant van de oven en laat dit minimaal 12 uur staan. Veeg daarna af met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken kan je met een spatel verwijderen. Wil je niet 12 uur wachten, zet dan een bakje met water in het midden van de oven, zet de oven aan op 100°C en laat dit 45 minuten staan.

 1. FORNUIS EN WASEMKAP

Omdat dit vaak vettere oppervlakken zijn, gebruik je voor het reinigen een verhouding van 2 doppen op 500 ml. Sprayen, even laten staan en afnemen met een schone vochtige doek.

 1. AANRECHTBLAD EN KEUKENKASTJES

Voor het reinigen van deze oppervlakten volstaat meestal de verhouding 1 dopje op 500 ml water. Even sprayen, afnemen en klaar.

WOONKAMER

 1. MUREN, STOPCONTACTEN EN VENTILATIEROOSTERS

Maak eerst stofvrij en meng vervolgens ½ dop Thieves HHC op 500 ml water. Neem de oppervlakten af met een licht vochtige schone doek. En de muren, stopcontacten en ventilatieroosters zijn weer vrij van vuil en roet.

 1. RAMEN

Meng in een sprayfles een halve liter water, een ½  dopje van de Thieves HHC, 2-3 druppels Lemon essential oil en evt een theelepel azijn. Spray op de ramen en poets droog met een schone droge doek of trekker. De ramen zijn streepvrij en schoon.

Bij zeer vuile ramen eerst met schoon water het ergste vuil verwijderen, daarna zoals hierboven. Ook voor de ramen buiten.

 1. LICHT ARMATUREN

Na deze eerst stofvrij gemaakt te hebben zijn ze eenvoudig af te nemen met een vochtige doek. Gebruik hiervoor de verhouding ½ dopje Thieves op 500 ml water.

 1. HOUTEN KASTEN, TAFELS EN ANDERE MEUBELEN

meng 1 dop van Thieves Household Cleaner met 250 ml olijfolie en voeg evt. 2-3 druppels essentiële olie voor een frisse geur. Veeg hiermee de houten kasten, tafels en andere houten meubelen af.

 1. VLOEREN

Meng ½ dop Thieves HHC op 500 ml water en voeg evt. 2-3 druppels van je gewenste essentiële olie toe voor een extra frisse geur. Reinig de vloer zoals gewenst. Gebruik je een stoomreiniger, dan kan je dit mengsel ook gebruiken in een spray. Spray over de vloer en ga er met de stoomreiniger overheen. Je krijgt zo een mooie strakke streeploze vloer.

 1. TAPIJT EN BEKLEDING

Vuil en vlekken verwijderen van tapijt en bekleding kan 1 dop Thieves HHC op 1,5 liter water. Voeg dit toe aan tapijt- of stoomreiniger. Zorg dat je eerst test op kleur echtheid op een onopvallende gedeelte.

Als je tapijt en bekleding alleen wilt opfrissen, meng dan 1 kopje baking soda met 6 druppels Thieves essential oil. Strooi uit over het gewenste oppervlak. Met een cacaostrooier gaat dat heel gemakkelijk. Een uur laten intrekken en zuig daarna met de stofzuiger de baking soda op.

OVERIG

 1. VLEK VERWIJDERAAR

Kreeg je een lastige vlek op je kleren? Gebruik Thieves HHC onverdund op de vlek. Wrijf zachtjes met een kleine borstel totdat de vlek verdwenen is.

 1. SPEELGOED

Meng 1 dop Thieves HHC op 750 ml water in een. Maak hiermee speelgoed, speeltoestellen, poppenhuizen, afstandsbedieningen, toetsenborden en tablets schoon. Doordat Thieves HHC alleen uit veilige plantaardige ingrediënten is gemaakt, krijgt uw baby of peuter geen schadelijke stoffen binnen als ze het in de mond stoppen.

 1. FITNESS EN YOGA MATERIAAL

Meng 1 dop Thieves HHC in met 500 ml water in een flacon en maak hiermee de fitness en yoga hulpmiddelen hygiënisch schoon.

 1. HUISDIEREN

Meng een ½ dopje in een 500 ml spray en spray over de hondenmand, reinig de kattenbak of maak er het konijnen- of kippenhok mee schoon. Net als voor kinderen, is de Thieves HHC veilig voor dieren. Omdat vissen en reptielen erg gevoelig zijn, wel goed naspoelen.

 1. AUTO

Met een verhouding van een klein dopje op 500 ml water in een sprayflacon, kan je het complete interieur reinigen. Zoals het dashboard, bekerhouders, armleuningen en meer. Voor de bekleding de verhouding zoals hierboven vermeld gebruiken.

Standaard heb ik 4 stuks 500 ml sprays klaar staan:

 • Met ½ dopje Thieves HHC voor lichte vervuiling en kwetsbare oppervlakten
 • Met 1 dopje Thieves HHC als standaard alles reiniger
 • Met 2 dopjes Thieves HHC voor zware vervuiling en erg vette oppervlakten
 • Met ½ dopje Thieves HHC, 2 druppels Lemon essential oil en 1 theelepel azijn voor spiegels en ramen.

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. De standaard alles reiniger kost je nog geen €0,60 per sprayfles! En dat voor een puur plantaardig en veilig product dat zichtbaar en onzichtbaar vuil schoon maakt.

Wil je bestellen, maar heb je nog geen kortingsaccount, dan kan je die hier aanmaken.

Thieves Household Cleaner is te bestellen:

 • als 426 ml fles (#374308) voor € 24,80

 • als 1,8 l fles (#447510) voor € 96,50

 • in de Thieves Premium Starter Kit (#546608) voor € 171,52

 • wanneer je maandelijks bestelt, in een Essential Rewards Kit (#369708) voor € 130,38

 

Heb je vragen of opmerkingen, dan kan je ze hieronder kwijt.